Nikdo není online
Nově příchozí:   Lubkon    Vašekp    Jirka Foukac  

Zaručené recepty členů Asociace

  • Napsal: Maxihaf
  • Vydáno: 05. 06. 2007
  • Přečteno: 4612x

    Recepty členů asociace na mňamky, které vás zaručeně dostanou z následků prohýřené předešlé noci. Vyzkoušejte - a přidejte další!

  • Jardův Výkonný Šedivák: "Velký panák a půl teplé či horké slivovice do klasického hrnku. 2 polévkové lžíce medu a kolečko citronu a zalít horkou vodou. Pít se musí horký. Tento nápoj používají myslivci jako prevenci proti nachlazení a kocovině. Ať vám slouží." Foto člena
    Harmonikův grog ála Kulhánek: "Do hrnku zvaného řáckej puclák (cca 0,4-0,5 l) vložíme či vlijeme: lžíci medu, lžíci másla, 2 paňáky rumu, vymačkanou šťávu z půlky citronu a zalijeme horkou vodou. V případě pocitové slabosti nápoje doředíme slivovicí (tzv. Datlova varianta). A reakce organismu? Po dvou puclácích se dostavila nirvána a já se vznášel na vlnách jako ten planktón a všechno mi bylo buřt." Foto člena
    Šťabajzník (aneb ...já si to dělám tak...): "...já si to dělám tak, aby mi to chutnalo, tzn. čaj do půlky hrnku, frťana slivovice, frťana rumu, pořádnou lžíci medu, citron....a co si tam dáš dál, je už jen na tobě... Ale tohle mi rozehřeje i palce u nohou!!!! A to za pár minut!!!" Foto člena
    MacP-iův Mazlík: "Když už jsme u těch léčivých nápojů: panák rumu (0,5), malý panák griotky(0,2) do menšího hrnku zalít vařící vodou, vymačkat půlku citronu a požít. U nás se tomu říká Mazlík." Foto člena
    Harmonikův povadlý utopenec: "Matroš: 0,5 kg kabanosu nebo jiné makrobiotické uzeniny (což třeba buřty, že ?), 2-3 cibule (=nikoliv pět), 4 lžíce - plnotučné (kremžské) hořčice, kečup, ocet, 8 lžic vody, chilli, pepř, grilovací koření a tak různě... ( skořice či perníkové koření se nedoporučuje). Postup uklohnění: Kabanos (nebo buřty) a cibuli rozkrájet bez přídavku prstů, prsů, údů a nehtů, tedy krájet v rukavicích, v podprsence a v trenýrkách. Zbytek dobrot svařit v nevzhlednou kejdu � během vaření vtipně měníme poměr složek. Kabanos (a nebo buřty) a cibuli naskládat do piksle (pixly či nádoby) a zalít horkou kejdou. Nádobu opatřit víkem a nic si tam nepřiskřípnout. Protřepat, promíchat, nechat vystydnou a vložit do lednice. Po vylití nádoby uvedeme lednici do původního stavu a radujeme se z patky suchého chleba." Foto člena
    Bobího pánské brambory: "Recept na brambory, převážně pro pány, kteří někdy sami vaří: 6-8 středních brambor oškábeme, nakrájíme na půlky a vložíme do papiňáku. Osolíme pokmínujeme a přidáme 2 oříšky Ramy, které získáme rytím do Ramy polévkovou lžicí. Papiňák zavřeme a zapneme vařič (první zajímavost � žádná voda!). Když začne syčet (papiňák) � začneme odměřovat čas. 4-5 min! poté (druhá zajímavost � né déle) vařič vypneme a když víko papiňáku samovolně v důsledku pomalého chladnutí na vypnutém vařiči samo odskočí � je hotovo. Brambory jsou uvařeno upečené, ale hlavně výborně chutnají!" Foto člena
       

     
    Související články:
    Jak se hledá Haftek. (22.03.2008)
    Vtipy o foukačkách a foukačkářích (05.06.2007)
    Proč je foukačka lepší než žena? (05.06.2007)

    [Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 17] 1 2 3 4 5

    Počet komentářů: 0  |  Přidat komentář  |  Odeslat e-mailem  |  Vytisknout

    Úvodní stránka | Nahoru | Zpět | Vpřed | Přidat k oblíbeným
    Web je postaven na enginu phpRS
    (c) 2007 Maxihaf a spol